Legend of Avatars - Avatar Szerepjáték
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Avatar: The Last Airbender és Legend of Korra szerepjáték

KeresésLegutóbbi képekRegisztrációAz oldal bezártKezdőlapRegisztráció - SajátA Tani-villa - Page 3 EmptyA Tani-villa - Page 3 EmptyA Tani-villa - Page 3 EmptyA Tani-villa - Page 3 EmptyA Tani-villa - Page 3 EmptyBelépés

A Tani-villa

Go down 
3 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
SzerzőÜzenet
Liu
Mesélő
Mesélő
Liu

Erőpontok : 857
Karakterpontok : 0,0
Hozzászólások száma : 118

A Tani-villa - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyKedd Dec. 02 2014, 21:06

First topic message reminder :

"Újra előveszik a Tani-ügyet? Vajon új bizonyíték került elő?
Majdnem pontosan három éve történt az eset, amelyet - sokak szerint méltatlanul - balesetnek nyilvánítottak és az aktát a megoldott ügyek közé süllyesztették. Azonban már ekkor is számos pletyka szólt arról, hogy valójában nem a véletlenről beszélhetünk, hanem a háttérben egy gyilkosság lapul.
Mindez idáig azonban csupán alaptalan feltételezésekről beszélhettünk, most azonban talán új bizonyíték került elő. Az özvegy Perla Tani hirdetést adott fel, melyben fiatal nyomozókat keres az ügy felderítésére. Hogy ennek mi lehet az oka, egyelőre nem tudható, de elképzelhető, hogy hamarosan az ügy teljesen új megvilágításba kerül.
Aki eddig még nem hallott volna az ügyről, annak csupán azt kell tudnia, hogy Yozo Tani tehetős üzletember volt, aki Blackburnben élt, és alig négy nappal születésnapja után égett benn saját pajtájában. A környékbeli lakosokat..."

Ez díszelgett a legtöbb Tűz Ország-beli újság címlapján, és ha valaki olvasta, csak megrázta a fejét, hogy minek kell elővenni azt a régi ügyet. Rég lefutott kör volt már, és úgy tűnt, az újságíróknak sincs semmi ötlete, mivel rukkolhatnának elő a nyár közepén.
Nem így az a néhány önkéntes nyomozó - Night, Azoir, Kuen, Zima és Lina -, akik külön kocsikban zötykölődtek a Blackburn melletti dombon álló Tani-villa felé. A levegő forró volt, és megtöltötte a nyári virágok édeskés illata.
A városka határától már alig néhány perc út volt a magas, kovácsoltvas kerítésig, ahol az öt önkéntes megpillanthatta egymást. Beszélni azonban már nem volt idejük, mert az épület ajtaján egy kipirult arcú, fiatal nő viharzott ki, és kissé ideges mozdulatokkal elkezdte befelé terelni a vendégeket.
- Jöjjenek, Tani asszony már órák óta magukra vár...szellemekre, miért kell ezeknek a hajóknak meg kocsiknak folyamatosan késniük? - sopánkodott, miközben betolta a nyomozókat az ajtón. - Én lennék itt a legboldogabb, igazán a legboldogabb, ha minden renden menne, és nem lenne se késés, se sietség...ó, jaj, de miket is beszélek? Megérkeztük - fordult vissza, már kiegyensúlyozottabban a többiek felé, és rámutatott egy nagy ajtóra.
Odabent egy szalon várta őket, és jól mondta a lány - mindenki rájuk várt, az egész Tani család. Egy középkorú nő, akin látszott, hogy mindig is jólétben élt, két húsz év körüli, és egy kislány, aki alig lehetett tíz éves.
- Üdvözlöm önöket - állt fel a nő. - Az én nevem Perla Tani, ők pedig a gyermekeim, Ayden, Jermaine, és Breonna. Maguk pedig minden bizonnyal az önkéntesek - mosolygott rájuk, de pillantásában megcsillant valami...talán bűntudat, talán hazugság... - Most pedig, foglaljanak helyet, és kérem, mutatkozzanak be - majd az asztal felé bökött, ami zsúfolásig tele volt étellel.

/A nyomozás nagyjából olyan lesz, mint más kalandokban a harc, leírjátok, hogy mit néztek meg, és válaszban megkapjátok, hogy esetleg mit találtok. Az összes szükséges információ az NJK-nál van/
Vissza az elejére Go down

SzerzőÜzenet
Taira
Tűzidomár
Tűzidomár
Taira

Erőpontok : 998
Hozzászólások száma : 188

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyVas. Jan. 04 2015, 11:24

- Erősen hátráltattak a nyomozásban, de találtunk egy levelet Tani asszony hálószobájában. Illetve van néhány kérdés, amit mindenképpen feltennék a család tagjainak... most pedig az erdőbe igyekszem, ahogy láttam, ott is van két fiú. - néztem a férfire. - Önök találtak valamit? Sikerült beszélni a falubeliekkel és a családtagokkal? - megálltam egy pillanatra. - A nyomozás fontosabb, de azt hiszem, jobb, ha bemutatkozom. Taira nyomozó vagyok, alapvetően hivatásos, de ez az ügy kívül esik a rendőrség hatáskörén.
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyHétf. Jan. 05 2015, 11:50

Egyre több ember érkezik vissza a villába és ez kifejezetten zavar. A levél érdekesebbnél érdekesebb lehetőségeket és feltételezéseket ébreszt bennem. Az első számú gyanúsított immáron Mrs. Tani, bár túlságosan nyilvánvaló lenne őt gyanúsítani. Felmerült bennem Perla iránti gyanú is azonban továbbra sem vetem meg a többi lehetőséget is. Perlának és Tani asszonynak is volt indítéka a gyilkosságra, bár ha Perla féltékenységből ölt volna akkor miért nem az asszonnyal végzett? A háló még mindig össze van fűlve, jó rendesen és az idő telik. Tik-tak...Gyerünk Night, mit nem veszel észre? Körülbelül 60%-ban biztos vagyok abban, hogy a gyilkost idebent találjuk. A ház hatalmas volt, így egyenként átnézni nehéz és valószínűleg teljesen felesleges lett volna. Irishez tartok.
-Mondja csak, hol találom Tani asszonyt?
Gondoltam, hogy rákérdezek Perlára is.
-Illetve ez a Perla, ő még a faluban van?
Majd a gyümölcsnyársat kezdtem falatozni a válaszra várva és ha megkapom a nő tartózkodási helyét, akkor elindulok hozzá.
Liu
Mesélő
Mesélő
Liu

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyHétf. Jan. 05 2015, 21:08

Iris előbb kissé értetlenül nézett Nightra, arca egy kis bizonytalanságot tükrözött, ám mikor meghallotta a nyomozó kérdését, hangosan nevetni kezdett - olyan hangosan, hogy az már betöltötte az egész folyosót.
- Tudja, uram, Perla Tani asszony...szóval, persze, hogy a faluban él, de azt nehezen tudnám megmondani, hogy most éppen hol tartózkodik - összeráncolta homlokát, és látszott rajta, hogy próbál tényleg koncentrálni, hátha eszébe jut valami apró részlet. - De, legjobb tudomásom szerint Jeuben levitte az autóval a városba...rémlik valami kis részlet arról, hogy talán azt beszélte meg Seto úrral, hogy találkoznak... - elvörösödött. - De nem vagyok benne biztos, hogy nekem ezt hallanom kellett volna, hiszen mégiscsak Tani asszony magánügye... - elhallgatott, idegesen az ajkába harapott. - Annyit azonban segíthetek, hogy nagy valószínűséggel az úrházában tartózkodnak, az pedig Blackburn szélén található... - mielőtt még elindult volna a másik irányba, még visszanézett. - De kérem, ne mondja el neki, hogy én árultam el...iszonyú mérges lenne... - mondta, és elsietett.
/Írj majd Blackburn utcáira, az sem árt, ha elbeszélgetsz valakivel, majd megcsinálom neked a helyszínt később. Egyelőre még nyomozz kicsit ott is Smile /
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyKedd Jan. 06 2015, 19:03

- Köszönöm, hogy mindezt elmondta nekem kisasszony. Nemsokára remélhetőleg vége ennek az egésznek, de addig is kérem tartsa nyitva a szemét.
*Ezután a lány könnyekkel küszködve rohant be a házba. Közben a fejében összeállított listában, amelyen a gyanúsítottak nevei szerepeltek, ismét csak az özvegyet tette legelőre. Aztán odasétált egy kint álló nyomozótársához és megkérdezte tőle, hogy eddig mire mentek. A lány nem jutott túl messze a nyomozásban (vagy csak nem árult el mindent), de az egyszer biztos, hogy egyre inkább kezdte őt érdekelni az a bizonyos levél. A férfi tekintete közben a tájat pásztázta. Igyekezett kerülni a csuklya miatt egyébként is nehéz, szemkontaktust.*
- Kuen...
*Bökte oda a nevét bemutatkozás gyanánt.*
- Kisasszony, lenne két kérdésem. Az egyik az volna hogy: Láthatnám azt a levelet? A másik pedig az, hogy: Magával e tarthatok?
*Némi habozás után ismét megszólalt.*
- Azt, hogy én mire jutottam, majd út közben elmondom. Kissé hosszú a történet.
Zima
Földidomár
Földidomár
Zima

Erőpontok : 1121
Hozzászólások száma : 175

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyCsüt. Feb. 12 2015, 21:11

Zimát meglepte Connor távozása, de nem tett megjegyzést. Viszont kicsit tartott attól, hogy Ayden kiborul… Nem úgy nézett ki, mint aki túl jól lenne. Szeretett volna segíteni rajta… De nem tudta, hogyan tehetné. Végül arra jutott, hogy azzal segít a legtöbbet, ha kideríti, ki ölte meg Jade-t. Persze azzal sem tudja visszahozni a lányt… ~ Vacak dolog nyomozónak lenni… ~
Az apáról nem tudott meg újat, ami kicsit bosszantotta. Úgy tűnt, Ayden teljesíti a kérését és elindultak a villa felé. Menet közben beszélt a gyilkosságokról. ~ Jermainnel úgyis kell beszélnem… kíváncsi vagyok az ő nézőpontjára is… Iris… nem tudom, mennyit tudna segíteni… Jade gyilkosságához kerültem közelebb. Valószínűleg az illető tűz idomár volt, de persze ez nem biztos. De miért kellett így elbánni szegény lánnyal? Lehet, hogy itt fogom kezdeni… ~ Időközben megérkeztek a villához, ahol ott volt a többi nyomozó is. Night nem volt közöttük, így nem kellett jelentést tennie. Aydenhez fordult.
- Köszönöm a segítséget.
A többi nyomozóra ügyet sem vetve bement az épületbe, hogy magához vegyen egy kis élelmet, meg hogy találjon valami kenőcsöt a hátára. Az esésétől még mindig fájt neki. Persze ezt nem mutatta ki. Először a konyhába ment, ahol leült uzsonnázni. Közben az ügyön gondolkodott. ~ Remélem, találok valamit a helyszínen… Mert nem ártana… Hm… megnézem a két tetthelyet, ha találkozom Iris-szel vagy Jermaine-nel akkor beszélek velük, aztán… lehet, hogy meg kéne néznem a másik két elhunyt szobáját is… talán találnék valami indítékot. Mert valami indítéknak kellett lennie… Cade-t és Jade-t vajon csak azért ölték meg, mert Tani úr gyilkosságában nyomoztak, vagy… volt itt más is? Sok a kérdés, kevés a válasz… Keressünk válaszokat. ~ Miután befejezte az evést, kerített magának egy kenőcsöt, ami egész hamar hatni kezdett. Aztán elindult abba a szobába, ahol Nighttal beszéltek. Meglepetésére ott találta az aktákat, meg egy levelet. Csak a szemét forgatta. ~ Ő rendelte el ezt az egész zárat, erre lelép… Kíváncsi vagyok, ő hogy áll… ~ Az aktákat elrejtette a szobában, majd elindult a villa melletti kis házhoz. Ha odaér figyelmesen körülnéz, remélve, hogy talál valami nyomot, titkos járatot, vagy akármit.
Liu
Mesélő
Mesélő
Liu

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyVas. Feb. 15 2015, 21:28

/Zima/
Amint a lány belépett a kis házba, a fülét azonnal megütötte a sírás hangja. Az emeleten Iris kuporgott az egyik sarokban, és zokogott - először észre sem vette Zimát, majd lassan felnézett. Kezéből egy fénykép esett ki, ami egy fiút ábrázolt - ha Zima elég alaposan megfigyelte, észrevehette, hogy a képen szereplő fiú nagyon hasonlít Jermaine-re.
- Kérem, ne higgyen neki! - kiáltott fel fájdalmasan a lány, és a könnyek ismét folyni kezdtek az arcán. - Ne higgyen neki...Jade soha...és Cade...Cade nagyon is... - elhallgatott, és megtörölte a szemét. Pár percig némán ült, majd a lányra szegezte a tekintetét. - Maga most azt hiszi, hogy ebben a városban három gyilkosságot követtek el, de ez hazugság - mondta, lesütött szemmel. - Kérdezze csak anyámat...ő tudja... - jelentette ki, majd folytatta a sírást, és lerohant az udvarra.
Zima
Földidomár
Földidomár
Zima

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyVas. Feb. 15 2015, 21:55

Zima meglepődött a sírás hallatán és rögtön abba az irányba ment. A hang Iris-től származott, aki a földön kucorgott. Kezéből egy fénykép esett ki. ~ Mi a manó… Jermaine? ~ Aztán a lány beszélni kezdett, majd elrohant.
- Iris! – kiáltott utána, de az ablakból látta, hogy már az udvaron van.
 Zima szeme tikkelni kezdett. ~ Asszem most megint ott tartok, hogy „Mi a franc van?” De most komolyan… Áh, először is le kell higgadnom… Szóval… vegyük át újra… Mi lehet az, amit Jade soha, Cade viszont igen? Hm… még mindig semmi sem biztos, de Jade hátrébb van azon a bizonyos „lehetséges tettesek” listán. Nagyon úgy fest, hogy neki kábé annyi a bűne, hogy Tani úr gyilkosságában nyomozott. De vajon mit derített ki? Viszont ez a Cade… ő már gyanúsabb, róla többet meg kéne tudni. Na jó, Cade gyilkosságának a helyszínét majd később keresem meg. Most inkább megnézem Jade és Cade szobáját. De… vajon Iris mire célzott azzal, hogy valószínűleg nem három gyilkosság történt? Talán több? Vagy van egy öngyilkosság? Vagy baleset? És ezek szerint Iris anyja tudna segíteni? És miért volt nála az a kép Jermaine-ről? Hm… ~

Zima még körülnéz a kis házban. Ha talál bármilyen nyomot, titkos járatot, akkor még marad. Ha semmit, akkor elindul vissza a villába Jade szobájába.
Liu
Mesélő
Mesélő
Liu

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyVas. Feb. 15 2015, 22:20

/Zima/
A lánynak most sikerült közelebbről is megnéznie a képet, és így valami érdekeset vehetett észre. Bár a rajta szereplő fiú távolról Jermaine-nek tűnhetett, észrevehette, hogy valami nagyon is más volt...sokkal erőteljesebb arcvonásai voltak, és a szeme pedig sokkal nyugodtabbnak tűnt. A fotó nem Jermaine-t ábrázolta, hanem Cade-et.
Bár titkos járatokra a lány nem bukkanhatott, a könyvespolcon észrevehetett egy kötetet - nem könyv volt, hanem inkább egy füzetféleség, ami valójában egy napló volt. Ha kinyitotta, igen érdekes dolgokat találhatott benne...
Ez a napló Jaidyn Tani tulajdona. Amennyiben becsületes ember vagy, nem olvasod el, amennyiben pedig nem, remélem, a tüzem egyszer utolér...
U.I. Mindenekelőtt, ha egyszer már belekezdtél, és úgy döntesz, hogy elolvasod, akkor nagyon jó szórakozást kívánok a halálod előtti utolsó órákhoz...
Az első bejegyzésekben semmi különöset nem találhatott, inkább csak tényeket közöltek, mint érzelmeket, azonban ahogy fogytak az oldalak, az írás egyre összecsapottabb lett, a betűk elmosódtak, és az egész összecsapottabbnak tűnt. A legkülönösebb bejegyzés azonban az volt, ami valamikor a Cade halála körüli napokban keletkezhetett - és ez volt az utolsó is.
Cadeből kezd elegem lenni...egyszerűen csak nem normális ez a srác. Persze, azt akarják, hogy menjek hozzá feleségül, már csak a látszat kedvéért is, én viszont utálom az ötletet. Ayden meg még nálam is jobban...néha úgy néz a bátyjára, mint aki képes lenne megölni. Most meg lelépett, egy időre, de legalább már van tervünk, hogy mit tegyünk...nem fogok feleséül menni hozzá, ez egyértelmű.
Azonkívül meg, elég baj az, hogy nem bír nyugton maradni, és folyton mindenben beleüti az orrát...ma reggel azt mondta, hogy tudja, ki ölte meg apánkat, és hogy jobb lenne, ha nem neki kellene elmennie a rendőrségre...hát persze. Mert a gyilkos úgyis feladja magát, nem igaz?
A következő néhány lapot kitépték a füzetből.
Zima
Földidomár
Földidomár
Zima

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyHétf. Feb. 23 2015, 18:45

Zima felvette a képet és jobban megnézte. ~ Ez mégse Jermaine… nem, mások a vonásai… akkor csak Cade lehet. De miért volt Irisnek Cade-ről képe? Miért nézegette itt? Lehet, hogy van itt valamilyen szerelmi szál? De kik között? Mármint… mikor Iris-szel beszéltem, azt mondta, Jermaine kérte, hogy ne mint alkalmazott vegyen részt a sütögetésen, vagy valami hasonló… Na mindegy… ~ A képet elrakta, bár nem gondolta, hogy túl sok hasznát venné. Innen a szekrényhez lépett, ahol egy érdekes füzetet talált. Pontosabban egy naplót. ~ Na ez érdekes… ~ olvasta el az első oldalt. ~ Nem kéne tovább néznem, nem arra neveltek, hogy mások életében turkáljak… na jó, ezt most nem gondolhattam komolyan… amióta itt vagyok, mást sem csinálok, csak mások életében kutatok… Nagyon nem tetszik, hogy bele kell néznem, de hátha találok valami nyomot… remélem a tüze nem ér utol… ~ Bele-bele olvasott az oldalakba. A vége felé  kezdett érdekesebb lenni, majd elérkezett az utolsó oldalakhoz. ~ Na ácsi, ácsi… ácsi! Miért kellett volna Jade-nek hozzámennie Cade-hez? Még ha csak látszólag is? Kinek lehetett az ötlete? És mi lehetett Jade és Ayden terve az elkerülésre? Hm… ~ Zima elrakta a naplót és elindult vissza a villába. (De előtte azért körülnéz, hátha megleli a kitépett lapokat, bár erre ő is kevés esélyt lát). Ha senki sem tartja fel, akkor megkeresi Cade szobáját és neki áll nyomokat keresni.
Liu
Mesélő
Mesélő
Liu

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyKedd Feb. 24 2015, 21:09

/Zima/
A Tani-villában Jeuben fogadta a lányt, kisebb kétkedéssel, de végül megmutatta neki Cade szobáját. A földszinten volt, a két ablak közül az egyik a Blackburn felől érkező útra nézett, a másik pedig az erdőre. A lakáj várt kicsit, mintha attól tartana, Zima valami olyat fedez fel, amit jobb lenne észrevétlenül hagyni.
- Nos...ha kellene valami, kisasszony, csak szóljon - jelentette ki néhány perc várakozás után, és kiment.
A szoba nem volt túl nagy, de kényelmesnek tűnt. Úgy festett, Cade halála óta senki sem mozdított el semmit, mégis, a szekrények mind fényesen, portalanul csillogtak. Az egész helyiségben ideg színek uralkodtak, az íróasztalon papírhalmok helyezkedtek el - ha a nyomozó közelebb lépett, észrevehette, hogy a vállalat papírjai voltak azok.
A falakon képek sorakoztak, a legtöbbjük a Tani-villa környékét ábrázolta, néhányon azonban megjelentek a család tagjai - főképp Jermaine és Breonna, és egészen sok képen szerepelt egy vörös hajú, kissé szeplős lány, aki szélesen mosolygott.
Zima
Földidomár
Földidomár
Zima

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptySzer. Feb. 25 2015, 18:58

A villában Jeuben fogadta, aki eléggé furcsán nézett rá, de végül kisegítette. ~ Fura… úgy tűnik meg sem lepődött azon, hogy tudok Cade létezéséről… lehet, hogy Jeuben még tud nekem mesélni… az előző beszélgetésnél nem kérdeztem elég hatékonyan… igen, pontatlan voltam… de azért kisegíthetett volna, hogy mondjuk volt még itt két halál eset… vajon az én ügyetlenségemből nem mesélt, vagy titkol valamit? Na jó, az biztos, hogy titkol valamit…. ~ Mikor egyedül maradt, körülnézett. ~ Olyan furcsa ez a szoba… túl nagy itt a rend… ~ Az asztalon lévő papírkupac a vállalat ügyeivel foglalkozott. Azért biztos, ami biztos belelapozott, hátha talál köztük valami nyomot. Aztán megnézte a képeket. Leginkább a környéket ábrázolta, illetve volt kép Breonnáról, Jermaine-ről és… Jade-ről. A másik szobában talált kép alapján gondolta, hogy ő az. ~ Vajon Cade mit érezhetett Jade iránt? ~ Zima még körülnéz a szobában nyom, napló, titkos járat vagy akármi - ami alapján kicsit jobban megismerheti Cade-t – után. ~ Lehet, hogy tényleg beszélnem kell majd Jeuben-nel… ~
Liu
Mesélő
Mesélő
Liu

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyCsüt. Feb. 26 2015, 21:44

/Zima/
Ha a lány elég alaposan kutakodik a szobában, észreveheti, hogy az ágynak két alsó fiókja is van, melyeket a szürke ágytakaró eltakart. Az egyikben csupán mindennapi dolgok voltak; főképp üres lapok, füzetek, meg egy-két tudományos hangvételű könyv, alul pedig egy családfa helyezkedett el, ami Jermiane és Cade igazi családjának neveit tartalmazta, egészen nagyszülőkig visszamenőleg - azonban Zima nem találhatott közöttük ismerőst.
A másik fiók azonban sokkal nehezebben nyílt ki, mintha valaki nem akarná, hogy bárki is beletekinthessen. Ha a lány elég ideig próbálkozott, végül kinyílt, és megláthatta Cade jegyzeteit, melyek szépen, mappákba rendszerezve helyezkedtek el. A legtöbbjük csupán üzleti feljegyzés volt, de valahol középtájt egy kék mappa a Tani-ügy címet viselte. Az volt a legvaskosabb mappa mind közül, úgy tűnt, a fiú annak szentelte a legtöbb időt mind közül. Rengeteg dolog volt benne, a születési feljegyzéseken keresztül a rendőrségi aktákig, de volt néhány levél és pár fotó is, illetve boríték, melyre a következő volt írva: Felbontandó a halálom esetén. A nyomozónak már csak választania kellett, hol kezdi a kutatást.
Zima
Földidomár
Földidomár
Zima

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyKedd Márc. 03 2015, 20:49

Zima körülnézett. Az ágytakaró alatt talált két fiókot. Az első érdekesnek tűnt, de nem nagyon szolgált hasznos információval a nyomozáshoz. A másik fiók azonban nem akart kinyílni. ~ Na ez érdekes… ~ Zima teljes erejéből húzta, amíg a fiók végül engedett. De közben hátraesett, kis híján lefejelve az asztalt. ~ Ez közel volt… ~ morfondírozott, majd feltápászkodott és megnézte a fiók tartalmát. Először csak üzleti dokumentumokat talált, de aztán… ~ a Tani-ügy… Ez az, meg van a nyomozása! Ez egy aranybánya! ~ Először is a Felbontandó a halálom esetén borítékot nyitotta ki, majd a leveleket és a fotókat nézte meg. A végére hagyta a rendőrségi aktákat, majd a születési feljegyzéseket.
Liu
Mesélő
Mesélő
Liu

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyKedd Márc. 03 2015, 22:02

/Zima/
A boríték tartalma:
Ha egyszer meghalok, és ezt a mappát még nem adtam át a rendőrségnek, akkor tökéletes bizonyossággal kijelenthetem, hogy nem haltam természetes halált. Ez persze nem valami boldogító dolog, de már most is örömmel kijelenthetem, hogy a Tani-ügyben elért áttörésem sokkal több, mint az bárki is elmondhatná. Mivel az összes gyilkosságra vonatkozó adat a kezemben van, könnyedén mondhatom, hogy megoldottam az ügyet.
Először is kezdjük a legegyértelműbb dolgokkal. Yozo Tani halálának felelősét már abban a pillanatban lelepleztem, hogy megláttam az égő pajtát, de ahhoz, hogy megérthessük a valóságot, a múltban ennél sokkal mélyebbre ássuk magunkat. Bár az ügyre szokás egyetlen esetként hivatkozni, az elmúlt huszonegy évben ennél jóval több gyilkosság - vagy baleset, amelyeket könnyedén okozhatták direkt is - történt. Egyelőre háromról tudok, de nem elképzelhetetlen, hogy még szerteágazóbb dologgal állunk szemben.
Az első gyilkosságot valamikor huszonegy évvel ezelőtt követhették el, mikor Marisa Kay férje hunyt el egy tragikus kocsibaleset folyamán. Ezek után tizenhét éven keresztül csend volt, mígnem Marisa Kay második férje is meghalt, mivel az erdőben rádőlt egy fa - különös véletlen volna, hogy a nő mindkét esethez kapcsolódik? Végül pedig Yozo Tani meggyilkolása.
Ami a gyilkosokat illeti, nem ártatlanok, azonban van mentség a tettükre - erre azonban csak akkor jövünk rá, ha az összes esetet egy összefűződő láncként vizsgáljuk.
Ez volt az utolsó sor a lap alján, alatta azonban csupán üres lapok helyezkedtek el - valaki úgy akarta elrendezni, hogy a hiány ne tűnjön fel senkinek, amíg ki nem nyitja a borítékot. Ha Zima alaposan megfigyelte, észrevehette, hogy a borítékra ráfirkantott sor betűi csupán hasonlítottak az iromány betűihez, de nem voltak ugyanolyanok. A cím betűi sokkal cifrázottabbnak, nőiesebbnek látszottak.
Összesen három levél volt az aktában, ezek közül csupán az egyiket írta Cade, méghozzá Marisának, és tökéletesen ártatlan dolgokról kérdezősködött, mint például az kávézó alapítása. Válaszként azonban csak néhány sort találhatott, amiben a nő arra szólította fel Cade-et, hogy ha ennyire érdekli a dolog, akkor menjen le személyesen. A másik egy Aydentől kapott levél volt, melyben arról írt, mennyire fontos számára a tűzidomítás, és mennyire örül, hogy egy proidomár csapat tagja lehetett - illetve volt benne egy rövid megjegyzés arról, hogy az előző lány szerinte képes lett volna rágyújtani a termet, csak azért, mert elvette a helyét, és annyi, hogy legjobban az apja örül az új hobbijának. A harmadik levelet a helyi rendőrkapitány írta, a nyomozás részleteiről, és arról, hogy egyelőre semmire sem jutottak.
A képek nagy részén a Tani-család szerepelt, főképp Perla és Yozo Tani, és egy vörös hajú lány (aki neve a kép hátuljára volt biggyesztve: Jade). A képek másik fele azt a lányt, akit Zima a falon lévő képen láthatott (Kiyát) és családját ábrázolta - ebből Zima könnyedén rájöhetett, hogy a korábban említett Marisa Kiya édesanyja. A születései feljegyzések és a rendőrségi akták között a lány semmi különöset nem talált, utóbbiak között olyan adatok szerepeltek, amiket már ismert (ki, mikor, merre járt tani úr halála idején, és kik tartózkodtak a birtokon), a születései feljegyzések pedig az összes blackburni lakos születési idejét tartalmazták.
Zima
Földidomár
Földidomár
Zima

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptySzomb. Márc. 21 2015, 16:12

~ Hol a többi? ~ Kérdezte magától Zima, ahogy végig ért az első levélen. ~ Bár már ez is több, mint a semmi. Milyen kis város az, ahol ennyi gyilkosság történik? És ki lehet ez a Marisa Kay? Mi köze az egészhez? Mi köze Tani úrhoz? Hm… most már az is biztos, hogy több gyilkos volt… de vajon hogy érti, hogy volt mentség a tettükre? Utána kell néznem ezeknek a régi gyilkosságoknak is. ~ Ezután jött a többi papír. Az első nem volt érdekes. De a második már inkább. ~ Miféle előző lányról ír Ayden, akinek átvette a helyét? ~ A harmadik levél sem rejtett semmi érdekeset. Aztán jöttek a képek. ~ Ezek szerint az nem Jade volt a falon, hanem… Marisa Kay lánya? Na jó… Marisa férjeivel volt gubanc, aztán itt a lánya is… A végén még kiderül, hogy Tani úr és Marisa között közelebbi kapcsolat is volt…? Lehet, hogy Marisa ölte meg Tani urat, mert valamit nem tett meg érte. Lehet, hogy Tani asszony ölte meg, mert rájött, hogy a férje megcsalja? Lehet, hogy Ayden volt? De várjunk.. az utolsónak nincs értelme… Mármint… lehetett ő a gyilkos csak… milyen indokkal? Hiszen szerette az apját, nem? Gah… ez bonyolult. ~ Zima ezután a többi aktába nézett bele és neki állt kikeresni az összes fellelhető információt Marisáról és a lányáról. Továbbá remélte, hogy talál valamit azokról a korábbi gyilkosságokról is.
Liu
Mesélő
Mesélő
Liu

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyVas. Ápr. 12 2015, 21:25

A lány még éppen keresgetett az iratok között, mikor Jeuben belépett a szobába, kezében egy tál szendviccsel.
- Tehát megtalálta a feljegyzéseket - felelte a lakáj komoran, és Zimára nézett. Egyáltalán nem tűnt meglepettnek, bár látszott rajta, hogy cseppet sem örül a fejleményeknek. - Van esetleg valami kérdése? - kérdezte végül. - Ha tudok segíteni, akkor válaszolok...
Zima
Földidomár
Földidomár
Zima

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 EmptyVas. Ápr. 19 2015, 14:27

Ahogy keresgélt, hirtelen Jeuben jelent meg egy tál szendviccsel. Már rögtön rá is akarta zúdítani a kérdéseit, de nem tette. Meg az a szendvics… ~ Lehet, hogy kezdek paranoiás lenni, de... lehet, hogy meg akar mérgezni… még ő sincs kizárva a tettesek közül és ahogy elnézem, nem örül a dolgok alakulásának. Valamit titkol… ~
- Ami azt illeti, lenne néhány kérdésem… először is… tudom, hogy nem kérdeztem rá semmi ilyesmire, mikor beszéltünk, de… miért nem szólt arról, hogy van ez a gyűjtemény? Más is tud ennek a létezéséről? Ha tudott ezekről, akkor valószínűleg meg tudja mondani, hova lett ennek a vége *mutat rá az első levélre*.
Vár egy kicsit, majd folytatja.
- Érdekelne még, hogy ki ez a Marisa Kay és a lánya. Milyen kapcsolatban álltak a családdal? Valamint… tudna mesélni Marisa férjeiről és az ő halálukról? ~ Hátha többet tud mondani, mint ami a levélben le van írva...~
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: A Tani-villa   A Tani-villa - Page 3 Empty

A Tani-villa
Vissza az elejére 
3 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Legend of Avatars - Avatar Szerepjáték :: Játéktér :: Alternatív világ :: Blackburn-
Ugrás: